انواع فوم

انواع فوم

دسته بندی
مقالات فوم
زمان مطالعه مقاله
اندک دقیقه
تاریخ انتشار
24 خرداد 1396

فوم چیست؟

انتخاب فوم مناسب با توجه به نیاز مثل فوم بسته بندی و… می تواند بسیار چالش برانگیز باشد. فوم‌های مختلف نه تنها ساختارها و ویژگی‌های سلولی متفاوتی دارند، بلکه فوم‌هایی از یک خانواده مواد نیز می‌توانند با مشخصات چگالی و سفتی بسیار متفاوتی ساخته شوند که تأثیر زیادی بر عملکرد آنها خواهد داشت. انواع فوم و ورق فوم شامل تقسیم بندی های متفاوتی از قبیل گرم و سرد بودن فوم، چگالی و… می باشد، در این مطلب قصد داریم شما را با انواع فوم و کاربرد آن ها آشنا کنیم.

انواع فوم

فوم ها از نظر ساختاری به دو دسته فوم سلول باز و فوم سلول بسته تقسیم می شوند.

فوم سلول باز

یک فوم زمانی به عنوان سلول باز طبقه بندی می شود که بیش از نیمی از سلول های آن باز باشد. فوم سلول باز بیشتر شبیه فنر عمل می کند. هنگامی که فشرده می شود، به دلیل جریان هوای نامحدود می تواند به سرعت به حالت اولیه خود بازگردد. سلول باز همچنین در لمس نرم و انعطاف پذیر است و می تواند به راحتی با اشیا مطابقت داشته باشد.

فوم سلول بسته

فوم سلول بسته شامل سلول هایی است که به طور کامل توسط دیواره ها محصور شده اند. از آنجایی که بسته هستند، با سلول های دیگر ارتباط برقرار نمی کنند. این فوم معمولاً از یک ترکیب لاستیکی که تحت فشار زیاد در معرض گازی مانند نیتروژن قرار می گیرد، ایجاد می شود. سلول های بسته را نیز می توان با ترکیب مواد تشکیل دهنده گاز در مخلوط ساخت. این محفظه های کوچک و مجزای گاز باعث می شود این نوع فوم بسیار مقاوم باشد و چگالی بالاتری را به همراه داشته باشد. این فوم ها خاصیت ضد آب و دوام بالا دارند. برای آشنایی بیشتر با تفاوت این فوم ها و خاصیت هر کدام می توانید به صفحه ی تفاوت فوم سلول باز و فوم سلول بسته مراجعه کنید.

کاربرد انواع فوم

امروزه استفاده از فوم، اهمیت آن و کاربردش در صنایع مختلف بر کسی پوشیده نیست. اما کاربرد انواع فوم با توجه به نوع آن ها متفاوت است. به عنوان مثال برای کارکردهایی که نیاز به فوم انعطاف پذیر می باشد می توان از ورق فوم تی استفاده کرد. برای کارکردهایی که نیاز هست فوم حالتی خشک داشته باشد از فوم خرجکار استفاده می شود. اما به طور کلی می توان گفت فوم ها در صنایعی همچون خودروسازی، عایق کاری ساختمان، زیرسازی پارکت، تولید گل های فومی و تزئیناتی، پزشکی، ورزشی، تولید انواع کفپوش، صنایع بسته بندی و ضربه گیر و بسیاری دیگر کاربرد دارد. در ادامه به توضیح انواع فوم سلول بسته و سلول باز می پردازیم.

فوم پلی یورتان

پلی یورتان یک فوم اسفنجی است که نمونه استفاده از آن در بالش و یا پوشش تشک است. در واقع ساختار این نوع فوم سلول باز است و این بدان معنی است که دارای منفذهایی برای جذب مایعات می باشد.دقیقا مانند یک تکه ابر اسفنجی و برای بسته بندی مورد استفاده در بالش یا پوشش تشک است.

این فوم یک ماده سلول باز است بدان معنی مایعات را جذب می کند. بهتر است بدانید از فوم پلی یورتان در بسته بندی اجسام بسیار سبک استفاده می شود و رنگ آن نیز خاکستری تیره می باشد.   

فوم پلی اتیلن

فوم پلی اتیلن از حباب های کوچک هوا ساخته می شود و نوعی فوم سلول بسته است. فوم پلی اتیلن در مقابل آب و هوای بسیار سرد و یا بسیار گرم مقاومت زیادی دارد. از پلی اورتان سخت تر است. البته خصوصیات آن به پلی استایرن ها نزدیکتر است اما از انعطاف پذیر یبالاتری نیز برخوردار است.

این فوم بدلیل بسته بودن سلول هایش مایعات را جذب نمی کند و در بسته بندی های متعدد از آن به عنوان فوم بسته بندی نیز استفاده می کنند یهتر است بدانید رنگ فوم پلی اتیلن مشکی می باشد.

فوم ای وی ای

ای وی ای از اتیلن و ویلن استات تشکیل شده و دارای تراکم بالایی است. به همین دلیل نیز می توان از آن به عنوان عایق های صوتی و حرارتی استفاده کرد.این نوع فوم دارای خواص ضربه پذیری، ارتجاع بالا و مقاومت در مقابل دما می باشد.

انواع فوم پلی‌ استایرن

فوم پلی‌استایرن یک پلیمر مصنوعی معطر از مونومر استایرن (یک ماده پتروشیمی) می‌باشد که در سه نوع معمولی، مقاوم و انبساطی وجود دارد.

در ادامه به تعریف مختصری از هر نوع پلی استایرن می پردازیم.

پلی استایرن انبساطی یا یونولیت

پلی استایرن انبساطی (Expanded polystyrene) نوعی پلیمر سفید است که عامل فوم کننده به آن اضافه شده است. در واقع از یونولیت ها جهت تولید فوم های بسته بندی، یخدان و بلوک های پلاستوفوم سقفی که به عنوان عایق صوتی و حرارتی و عایق مناسب سقف ساختمان و اماکن گوناگون به کار می روند، استفاده می شود. همچنین شکل دیگر کاربرد این نوع فوم ساخت عایق برودتی برای سردخانه ها و یخچال های صنعتی است.

پلی استایرن انبساطی یا یونولیت
فوم پلی استایرن معمولی
فوم پلی استایرن معمولی

 نام تجاری پلی استایرن کریستال می باشد که مقاومت خوبی در برابر حرارت و ضربه پذیری دارند و در فرایند تولید روان و مناسب می باشند. همچنین بدلیل استحکام بالا در مصارف الکتریکی کاربرد زیادی دارند. موارد استفاده از پلی استایرن معمولی تولید ظروف یکبار مصرف، وسایل الکترونیکی، بدنه ساعت، انواع اسباب بازیف لوازم ورزشی، عایق برودتی بدنه یخچال و لوازم خانگی می باشد.

پلی استایرن مقاوم

بهتر است بدانید موارد مصرف این نوع پلی استایرن مشابه گونه معمولی آن است با این تفاوت که از مقاومت بالاتری نسبت به ضربه و فشار برخوردار می باشد.

خرید انواع ورق فوم

با توجه به توضیحاتی که در مورد فوم ها ارائه شد متوجه شدیم که هر فومی کاربرد خاصی دارد. پس اگر قصد خرید فوم دارید باید بدانید که چه نوع فومی مناسب کار شما می باشد. چنانچه در این زمینه نیاز به کمک داشته و یا قصد خرید انواع ورق فوم را دارید می توانید با تماس با شماره پشتیبانی دنافوم از راهنمایی همکاران ما استفاده کنید.

قیمت انواع فوم

دنافوم به عنوان تولید کننده انواع فوم و ورق فوم، فوم های متنوع را با قیمت بسیار مناسبی به دلیل حذف واسطه بین تولید کننده و مشتری، در اختیار مشتریان عزیز قرار می دهد. برای اطلاع از قیمت فوم ها با ما در تماس باشید.

ثبت نظر جدید